Înfrumusețarea de primăvară a Clujului. Boc: “Vom continua înverzirea diverselor obiective din oraș”

by admin


Primăria Cluj-Napoca a anuțat că plantările de arbori din această primăvară sunt aprope finalizate. Conform primarului Emil Boc s-au plantat în jur de 900 de arbori în mai multe zonele ale orașului. 

“Plantările de arbori din această primăvară sunt aproape finalizate la Cluj-Napoca. Alături de colegii mei, am plantat cativa  arbori din totalul celor 30 de stejari aurii plantati in Parcul Central si la Baza Sportivă Gheorgheni.

Până la sfârșitul acestei luni vor mai fi plantați cel puțin 55 arbori cu balot la mai multe școli din municipiu, dar și pe diverse străzi. În total, în sezonul toamnă-primăvară, Primăria Municipiului Cluj-Napoca va fi plantat aproximativ 900 arbori cu balot la diverse obiective, școli sau parcuri – doar la școli au fost plantați peste 500 copaci” transmite Emil Bic. 

O mare parte din acești arbori au fost plantați odată cu lucrările de modernizare și reabilitare a mai multor străzi și parcuri din oraș:

– 51 arbori pe strada Regele Ferdinand, cu mențiunea că până în prezent nu a existat niciun copac pe această stradă

– 48 arbori noi pe strada Molnar Piuariu prin lucrările care sunt în curs de finalizare

– 64 arbori plantați în acest sezon pe strada Bună Ziua

– 165 arbori în noul parc „Între Lacuri”.

“Direcția Primăriei Municipiului Cluj-Napoca este una clară: dimensiunea verde este un factor cheie pentru calitatea vieții cetățenilor. Vom continua astfel „înverzirea” diverselor obiective din oraș și crearea de *coridoare verzi* pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice din Cluj-Napoca, pentru ca toți clujenii să se poată bucura de frumusețea și liniștea naturii, dar mai ales de aerul curat”, a mai punctat pe pagina de facebook, primarul Emil Boc. 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Bula 28/04/2020 - 02:02

Sunt de acord cu mentinerea aerului curat in oras, la nivelul maxim de poluare din zilele ordonantelor de urgenta “COVID 19” !
Peste acest nivel NU ESTE PERMISA CIRCULATIA din Cluj !

Raspunde

Comenteaza