Informații despre coronavirus. Recomandările unui medic din prima linie a luptei cu COVID-19

by admin

Medicul Adrian Wiener, medic la spitalul județean din Arad, explică cum se manifestă coronavirusului, mai exact, simptomele unui caz mediu de infectare cu COVID-19. Acesta afirmă că nu este o diferență foarte mare între cazuri, simptomele cele mai des întâlnite fiind febră, amețeli, tuse frecventă, deshidratare, scăderea abilităților fizice, disconfort respirator. Totodată, acestă subliniază faptul că nu există niciun medicament „minune” pe care să îl luăm și să ne ferească categoric de infecție.

„Pacient care în general este suferind a unor boli cronice, un diabetic care asociază și hipertensiune și o boală de inimă, poate și o tulburare de metabolism care vine cu o febră instalată brusc, deshidratat, cu scăderea abilităților fizice, amețește de foarte multe ori și care acuză lipsă de aer, tuse frecventă, disconfort respirator uneori mediu, alteori chiar major, necesită oxigen. Cam așa arată cazul tipic al bolnavului vârstnic. Cazurile nu diferă mult între ele. Este un profil infecțios care se adaugă pe un organism bolnav și care se manifestă ca și o infecție acută, bruscă, de cele mai multe ori moderată ca și expresie” explică dr. Adrian Wiener în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

De asemenea, medicul Adrian Wiener afirmă faptul că singurul mod prin care se poate preveni infecția este distanțarea socială. Acesta recomandă să evităm apropierea de o persoană afectătă și să fim foarte atenți la igienă.

„Felul în care se poate preveni infecția este de a evita apropierea de persoana infectată, ceea ce se cheamă distanțare socială. Acesta este, momentan, cel mai util gest pe care putem să îl facem astfel încât să prevenim a ne infecta. Sigur, igiena de contact, faptul că ne spălăm foarte bine pe mâini după ce atingem spații care ar putea fi contaminate, faptul că suntem foarte atenți cu încălțămintea (punem puțin clor pe prag și tălpile le ștergem acolo) este din nou foarte important. Nu există la ora actuală medicamente sau soluții „minune” pe care să le luăm și să ne ferească categoric de infecție. Probabil că în câteva luni ajungem la un vaccin care să producă anticorpi specifici pentru acest virus. Până atunci nu există niciun fel de medicament, de substanță, de miracol chimic care să ne protejeze de infecție”, punctează dr. Adrian Wiener.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza