Informare meteo de răcire accentuată a vremii. A fost emis și un cod galben pentru mai multe județe ale țării, printre care și Clujul

by admin

După câteva zile cu vreme de primăvară, revin ploile și temperaturile scăzute. Meteorologii au emis o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ și răcire accentuată a vremii. Informarea este valabilă pentru întreaga țară până pe 29 martie, ora 21:00.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Meteorologii au emis și un cod galben de intensificări ale vântului, valabil până în această seară la ora 23:00 în mai multe județe din vestul, centrul și estul țării.

Potrivit avertizării, în intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza