Începe plata Venitului Minim de Incluziune către cei peste 200.000 de beneficiari din România

by Christian Suciu

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că începând de astăzi, 20 februarie, se vor efectua plățile Venitului minim de Incluziune (VMI) către cei 209.856 de beneficiari înregistrați. Astăzi se alimentează conturile celor care au optat pentru încasarea VMI pe card iar din 22 februarie până la finalul lunii își vor încasa banii cei ce au optat pentru virament poștal.

”VMI reprezintă un program de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină. Încurajează accesul la educație, întrucât copiii din familiile beneficiare de VMI înscriși la școală vor beneficia automat și de bursa socială. Încurajează și încadrarea în muncă, deoarece persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM, iar cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip „A Doua Șansă” pentru a le crește șansele de angajare.”, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Venitul Minim de Incluziune este un program de asistență socială menit pentru a sprijini financiar familiile vulnerabile. Pentru această lună, suma totală acordată plăților VMI este de 132.918.895 de lei.

Familiile cu o situație financiară vulnerabilă pot beneficia de Venitul Minim de Incluziune dacă venitul maxim al venitului nu depășește 700 de lei per cap de familie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza