Începe Festivalul filmelor maghiare

by admin

Festivalul are loc între 16 și 20 septembrie, cu proiecții în aer liber – în curtea Muzeului de Artă și la cinematograful Victoria, dar și online. Zilele Filmului Maghiar se vor desfășura simultan în 15 orașe din Transilvania. Intrarea la toate proiecțiile este gratuită și fiecare film este subtitrat în limba română.

Deschiderea oficială a festivalului e programată miercuri, 16 septembrie, de la ora 18.30, la Cinema Victoria, iar în cadrul acesteia va fi proiectat documentarul lui Visky Ábel, ”Povești din închisoare”.

Tot la Victoria vor putea fi urmărite și producțiile ”FOMO – Fear Of Missing Out”  în regia lui Hartung Attila și ”În liniște”, regizat de Nagy Zoltán. SÂmbătă este programată producția ”Treasure City”.

Curtea Muzeului de Artăva găzdui vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 20, drama ”Eden” (regia Kocsis Ágnes – foto), ”Valan – Valea Îngerilor városa” (regia Bagota Béla) – un film polițist care se petrece în Ardeal, dar și comedia ”Belea la Budapesta” (regia Lóth Balázs) și multe altele.

Festivalul programează și filme pentru copii, în weekend, înainte de prânz: ”Povești de pe malul lacului 2. – Iarna în Marea de Stuf” și ”PălărieTare și NasDeCartof”, la cinema Victoria.

In cadrul festivalului va fi și o competiție ce va include nouă producții. În selecție sunt cuprinse producții diverse: de la dramă de carantină ori SF la studiu experimental și film de animație.

Publicul va putea vota filmele din competiție pe pagina festivalului, unde vor putea fi vizionate și producțiile și programul.

Festivalul este organizat de asociația clujeană Filmtett și se află la a 20-a ediție.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza