Incepe Evaluarea Nationala pentru clasa a II-a. Calendarul probelor

by Cristina Mihaila

În perioada 25-28 mai 2021, la nivelul județului Cluj, 5.918 de elevi din clasele a II-a, 4.207 elevi din mediul urban și 1.711 elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit Ordinului nr. 3.051/2016 și Ordinului nr. 3.647/ 7 aprilie 2021, dinc adrul Evaluarii Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, va fi susținută de către 3.095. Dintre aceștia 2.816 elevi provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și 279 sunt elevi din unitățile de învățământ private.

Marți, 25 mai 2021, elevii claselor a II-a vor susține proba scrisă la Limba română/ Limba Maternă, de evaluare a competențelor de producere a mesajelor scrise. Miercuri, 26 mai 2021, se va desfășura proba de evaluare a competențelor de receptare a mesajelor citite, la disciplinele Limba română/Limba Maternă.  Joi, 27 mai 2021, elevii claselor a II-a vor susține proba de evaluare a competențelor la disciplina Matematică.

Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține vineri, 28 mai 2021, proba de evaluare a competențelor de receptare-producere a mesajelor scris-citite în limba română.

Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a se evita interacțiunea elevilor din clase diferite. Pentru elevii claselor a II-a, timpul alocat fiecărei probe este de 30 de minute, iar administratorii acestor evaluări sunt învățătorii de la fiecare clasă a II-a.

Comisiile de la nivelul unităților de învățământ au obligația de a asigura îndeplinirea condițiilor de siguranță sanitară, potrivit prevederilor Ordinului comun, al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, nr. 3235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităților în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, având în vedere faptul că Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, din perioada 25-28 mai 2021, se desfășoară cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar.

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează. Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a la disciplinele: limba română, limba maternă și matematică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza