Începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Vezi în ce condiții

by admin

Luni începe cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației, peste 42.700 de absolvenți s-au înscris să susțină probele de examen. Dintre aceștia, peste 24.900 de candidați sunt din promoția 2019- 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoțiile anterioare.

Cea de a doua sesiune a bacalaureatului debutează cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți va avea loc proba obligatorie obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului. Pentru absolvenții de liceu din partea minorităților naționale, bacalaureatul se va termina joi, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, au transmis reprezentanții MEC.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie- tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora”, arată Ministerul Educației.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Ministerul Educaţiei reaminteşte că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 sunt valabile şi pentru sesiunea august- septembrie a examenului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza