Începând de luni, Ministerul Sănătății distribuie jumătate de milion de doze de vaccin gripal. Vor fi vaccinate persoanele din categoriile de risc

by admin

Ministerul Sănătății începe luni distribuirea a încă 500.000 de doze de vaccin gripal către Direcțiile de Sănătate Publică. Dozele ar urma să ajungă la medicii de familie, pentru imunizarea persoanelor din categoriile de risc.

„O nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcțiile de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății

Pentru sezonul 2020 – 2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuţi. Următoarea tranşă de 1.100.000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită, sunt imunizate cu prioritate persoanele de peste 65 de ani, cu boli cronice (în special afecțiuni respiratorii sau afecțiuni cardiovasculare), copiii și bătrânii instituționalizați, personal medical, precum și gravide.

Potrivit datelor publicate de minister, până pe 11 octombrie au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc. Potrivit aceleiași surse, la nivel național, în cea de-a două săptămâna de supraveghere și monitorizare a infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- IACRS și pneumonii) a fost de peste 42.000, de două ori mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului precedent. 

Din fericire, până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza