Încep lucrările pentru un nou pod în localitatea Pâglișa! Vechiul pod va fi demolat din cauza degradării

by Christian Suciu

Au început lucrările de demolare a vechiului pod din localitatea clujeană Pâglișa, situat pe DJ 161, la kilometrul 30+977. Pe amplasamentul acestuia se va construi un nou pod, cu o lungime de 34,60 metri și și o deschidere de 25,40 metri între două picioare. Spațiul destinat carosabilului va avea 7,80 metri iar lateral vor fi construite trotuare de 1,15 metri și două grinzi pentru montarea parapeților direcționali și pietonali.

”Ne dorim ca toate podurile situate pe drumurile județene să poată fi folosite în siguranță o perioadă cât mai lungă de timp. Punem, astfel, în practică, un program amplu care a demarat prin construirea mai multor poduri noi, cum ar fi cele din localitățile Văleni și Jichișu de Jos, finalizate ăn cursul anului 2021.”, a transmis Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Pentru noul pod, calea de rulare este prevăzută cu hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt iar în cadrul lucrărilor, se vor executa lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare. Proiectul în valoare de 6.305.521,88 de lei este finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, dar și din bugetul local al forului administrativ județean iar termenul de finalizare este de 36 de luni de la începerea lucrărilor.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza