Incendiu la o casă din Fizeșu Gherlii. Peste 200 de intervenții ale pompierilor în ultimele 3 zile

by Bianca Baraboi

În urmă cu puțin timp, ISU Cluj a transmis că un nou incendiu a izbucnit la o casă din Fizeșu Gherlii, de data această. Un aparat de încălzire a fost problema în acest caz.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej intervin în aceste momente la un incendiu care se manifestă într-o cameră a unei case din localitatea Fizeșu Gherlii. Mai exact, incendiul a pornit de la un aparat de încălzit și s-a extins parțial la mai multe haine, imobilul fiind inundat cu fum. Proprietarul a reușit să se autoevacueze și nu necesită îngrijiri medicale. La fața locului acționează echipajul de la Punctul de Lucru Gherla.

239 de misiuni în perioada 08-10 martie 2024

Pompierii ne transmit să fim atenți și precauți. Doar în ultimele 3 zile au avut 239 de misiuni. Dintre acestea, 40 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 199 de cazuri medicale.

Au fost incendii și în weekend, fie de la instalații electrice necorespunzătoare, fie de la coșuri de fum necurățate.

Printre cele mai importante, amintim intervenția de duminică, 11 martie 2024, la un incendiu care a cuprins o anexă gospodărească, în care era amenajată o magazie și un adăpost de animale, în localitatea Valea Groșilor, comuna Vad. La misiune au luat parte două autospeciale cu apă și spumă, iar echipajele noastre au acționat pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră anexa gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Nu au existat persoane care să solicite consult medical, iar intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite. În urma cercetărilor preliminare, a rezultat că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a construcție.

Tot duminică, pompierii din cadrul Detașamentelor Huedin și 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de vacanță din localitatea Mănășturu Românesc, comuna Mănăstireni. La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autoscară, unde au găsit mansarda imobilului, cu o suprafață de aproximativ 70 mp, cuprinsă în totalitate de flăcări.

Intervenția pompierilor, sprijiniți de serviciile voluntare pentru situații de urgență din Mănăstireni și Râșca, a împiedicat extinderea flăcărilor la o terasă, o magazie și un al doilea corp de locuit din gospodărie, precum și lichidarea tuturor focarelor incendiului.
Operațiunile de stingere și înlăturare a efectelor negative ale incendiului au durat mai bine de două ore. O persoană a fost consultată de către echipajul SMURD, la locul incendiului, fără a fi transportată la spital. Conform cercetărilor preliminare, focul a pornit, cel mai probabil, de la coșul pentru evacuarea fumului izolat necorespunzător față de materiale combustibile.

În continuare, pompierii militari clujeni rămân la datorie pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza