Încă un municipiu din județul Cluj trece în scenariul roșu: se închid școlile, restaurantele și barurile, iar masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice

by admin

Încă un municipiul din județul Cluj trece în scenariul roșu. În Dej, rata medie de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile a ajuns la 3,29 cazuri la mia de locuitori, așa că, începând de vineri, vor fi luate o serie de măsuri care să împiedice răspândirea noului coronavirus.

Astfel, toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiu vor trece la scenariul 3, ceea ce înseamnă că orele se vor ține exclusiv online. Purtarea măștii de protecție de către persoanele cu vârsta mai mare de 5 ani va fi obligatorie în toate spațiile publice, atât în cele închise, cât și în cele deschise. De asemenea, se va suspenda activitatea la interior a restaurantelor, barurilor și cafenelelor, a sălilor de spectacol și a sălilor de jocuri de noroc.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va aproba miercuri o hotărâre în acest sens. „A intrat și municipiul Dej în scenariul roșu, se vor aplica aceleași măsuri ca și în Cluj-Napoca, începând de vineri, ora 00:00”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Măsuri similare au fost adoptate marți și pentru municipiul Cluj-Napoca și pentru comunele Florești și Tritenii de Jos, după ce rata medie de infectare cu COVID-19 a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Începând de joi, în cele trei localități se închid toate unitățile de învățământ preuniversitar, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza