Înăuntru, dar afară. Soluția prin care proprietarii de terase își îmbie clienții să le mai treacă ”pragul”

by admin

Odată cu înăsprirea restricţiilor în contextul pandemiei și cu închiderea restaurantelor și cafenelelor, singura soluție pentru proprietarii de localuri e amenajarea teraselor. Doar că s-au dus zilele în care căutam umbra și băuturile răcoritoare și, în loc de umbrele de soare, căutăm acum să ne adăpostim de ploi și de vânt. Să stai pe terasă când afară sunt maximum 5 grade Celsius poate fi destul de neplăcut și mulți au renunțat, dovadă că în centrul orașului cafenele cunoscute au lacătul pe ușă. Cei câțiva rămași pe piață au investit în amenjarea spațiului astfel încât clienții să poată savura cafeaua și la masă, nu doar la pachet. Așa că au acoperit terasele cu folie transparentă şi au instalat încălzitoare pentru confortul vizitatorilor. Un concept controversat având în vedere că, înconjurate de folie sau plexiglas, terasele au devenit tot un fel de spații închise, dar afară…

“Am respectat legea care prevede definirea spaţiilor închise şi deschise. Avem minim un control pe zi. Costurile de exploatare a spaţiilor au crescut extrem de mult. Lumea vine, oamenii vor să iasă, vor să stea în condiţii de siguranţă, respectă reglementările. Localul la ora 21:00 se închide, este păstrată distanţa între mese. Câştigurile sunt undeva la nivelul de supravieţuire, ca să nu închizi complet. O să încercăm să facem şi take away şi delivery, deşi este destul de complicat. Trebuie să ai nişte trasee, să îndeplineşti nişte reguli, să ai o anumită structură a bucătăriei. Ca în orice domeniu, oamenii încearcă să supravieţuiască”, explică Mircea Buteanu, proprietarul unei terase din centru.

Clienţii sunt încântaţi că mai pot savura cafeaua în oraș și sunt mulțumiți de noile condiții.

“Mi se pare normal ca măcar terasele să funcționeze acu, în pandemie. Este o situaţie nefericită pentru administratori, dar trebuie să ne adaptăm cu toții la regulile impuse. Continui să merg la terasă, este un obicei de când mă ştiu”, spune o clujeancă.

“Îmi place să vin împreună cu prietena mea să savurăm o cafea dimineaţa aici, în centrul Clujului. Ne bucurăm că mai putem ieşi la terase, văd că proprietarii s-au strpduit să ofere condiții să ne simţim confortabil şi să petrecem timpul frumos. Totuși, sperăm că lucrurile vor reveni la normal cât de curând”, a spus un tânăr.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza