Înapoi la viața de camin. Vezi câti studenți se pot caza în semestrul II la UBB

by Oana Spiru

În timp ce mulți studenți aleg să rămână în continuare acasă în orașele de reședință, alții s-au întors în căminele studențești chiar din prima zi de facultate a semestrului II. Căminele studenţeşti ale Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj sunt deschide în proporție de 35-40%, respectând toate normele de igienă.

„În ceea ce privește căminele studențești, acestea continuă să funcționeze la 35-40% din capacitate, altfel nu putem asigura condiții de securitate”, a spus Daniel David.

Conform reprezentanților UBB, studenții au ales să stea în cămine în această perioadă și au fost ocupate majoritatea camerelor de două persoane. În semestrul al doilea se păstrează regium de cazare cu maxim 2 persoane în cameră și baie proprie, asta însemând că sunt în jur de 700 de locuri de cazare din numărul total pe care îl are UBB.

„Asta pentru că o parte dintre facultăți încep în sistem hibrid, iar studenții lor au nevoie de un loc unde să stea. Toate căminele cu baie la capătul coridorului și 4/5 paturi în cameră au rămas închise pentru păstrarea condițiilor de siguranță. Acesta este sistemul pe care a mers UBB tot anul acesta, de 2 în cameră și obligatoriu baie proprie. Probabil din acest motiv nici nu am avut focare în cămin, sperm să rămânem așa”, transmite Laura Irimieș, purtător de cuvant UBB.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza