În ziua în care împlinește 100 de ani, Opera își dezvăluie secretele din spatele cortinei!

by admin

V-ați dorit vreodată să ridicați pe furiș cortina și să aflați misterele din spatele ei? Miercuri, 18 septembrie 2019, dorința vi se îndeplinește!

 La 100 de ani de la înființare, Opera Națională Română din Cluj-Napoca își deschide larg ușile pentru toți cei fascinați de sercreteledin culisele spectacolelor, invitându-i să descopere labirinturile impozantei clădiri care păstrează taine centenare și aduce bucurie la fiecare dezvăluire a scenei. Tururile ghidate prin Operă vor avea lor între orele 15:00 – 20:00, din oră în oră, intrarea fiind liberă pe baza înscrierii prealabile*.
 

Evenimentul aniversar marchează cu precizie 100 de ani de la înființarea Operei Române din Cluj – prima instituție lirică creată în țara noastră, la 18 septembrie, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României. Opera Națională Română din Cluj-Napoca a devenit atunci un epicentru cultural-artistic transilvan și o instituție-reper remarcată și apreciată pe harta celor mai notabile teatre lirice europene.
 

Începând de joi, 19 septembrie, publicul larg este invitat să vadă Expoziția Opera 100 montată pe Bulevardul Eroilor, ce va dezvălui fotografii reprezentative cu spectacole legendare și personalități marcante ale istoriei Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
       
 Intrarea la tururile ghidate din data de 18 septembrie este liberă și se va face pe baza înscrierii prealabile, pe pagina evenimentului, în funcție de intervalul orar preferat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza