În vremea pandemiei, scapă cine poate! La domiciliu cu tratament de sunătoare și coada șoricelului!

by admin

Mi s-a făcut pielea găină, la propriu, când am ascultat aseară la România te privește, pe LOOK PLUS, intervenția președintei Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, vorbind despre lipsa medicamentelor pentru pacienții cu afecțiuni diverse, oncologice în principal.

De pildă, la cei care au dificultăți cu tiroida și au avut nevoie de celebrul deja euthyrox care lipsește din farmaciile din România de la debutul pandemiei, viața le-a fost pusă la încercare. Nevoia acestui medicament care produce hormoni este vitală pentru ei, mi s-a relatat că este ca un soi de hrană zilnică pentru acel corp slăbit care are nevoie să-și procure energia pentru a lupta cu boala.

Absența medicamentului este legată de preț, unul prea mic, care îl determină pe singurul distribuitor din România să nu mai furnizeze acest medicament în cantitățile necesare. Cu toate acestea, au fost aduse în ultima perioadă 180.000 de cutii de euthyrox în România și cu toate acestea pacienții se întreabă de ce nu se găsește în farmacii?! Realitatea bate ficțiunea. Potrivit spuselor doamnei, cei din Vestul României se duc să și-l procure din Ungaria iar ceilalți din Bulgaria. Parcă suntem în epoca de dinainte de 89!

Peste toate acestea, într-un mesaj primit de la o telespectatoare, am aflat că sunt bolnavi de cancer care nu au mai reușit să își facă tratamentul de chimioterapie de două luni. Pe mine m-a durut măseaua și mi-a venit să mă urc pe pereți. Mă gândesc prin comparație doar la durerea și disperarea acelor oameni. În vremea asta, conform afirmațiilor aceleiași invitate, în București, Spitalul Colentina, care deservește mii de pacienți din toată țara, nu primește cazuri non-covid iar la marginea Bucureștiului a fost inaugurat un muzeu spitalicesc de campanie ce numără 500 de paturi. Situația e similară și în alte orașe.

Îmi pare rău dar ăsta nu e stat – locul în care iei rețete după ureche pentru că nu ai medici la care să apelezi și nici spitale unde să te duci și te tratezi cu plante că medicamentele lipsesc de la farmacii!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza