Imagini demne de scenetele lui Caragiale pe Autostrada Sebeș-Turda

by admin

Asociația Pro Intrasfructură a publicat câteva magini demne de scenetele lui Caragiale acum câteva momente pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, dintr-un clip al celor de la Ziarul Unirea.

În rolul principal apar doi stâlpi de curent care nu se lasă relocați de ani de zile și care blochează avansul lucrărilor în zonă. Motivul: nu au fost făcute exproprierile pentru ei, deși contractul a fost semnat în 2014 și trebuia să fie gata în doi ani!

„Într-un stat normal la cap exproprierile erau rezolvate în câteva săptămâni, însă Ministerul Transporturilor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Transelectrica preferă să joace un ping-pong penibil de tipul “este treaba ta să faci exproprierea; ba nu, este treaba ta”. Nivelul de incompetență, fuga de răspundere și lenea generalizată au atins cote ALARMANTE! Iar ca tabloul să fie complet, pe șantier îl vedem pe fostul director incompetent demis al CNAIR, Sorin Scarlat. Solicităm ministrului Bode să lanseze DE URGENȚĂ proiectul de Hotărâre de Guvern aferent exproprierilor suplimentare, astfel încât finalizarea nodului rutier Alba Iulia Nord în acest an să nu fie compromisă definitiv!”, arată cei de la Pro Infrastructură.

Potrivit celor de la Ziarul Unirea, autostrada va avea 70 km şi va traversa judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24,3 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3, de 470 de milioane pentru lotul 4, acestea fiind finanţate în procent de 85% din fondul de coeziune şi 15% de la bugetul de stat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza