Ilie Bolojan: Eu nu am susținut coaliția cu PSD, dar nu poți să pleci, să-ți dezavuezi partidul de fiecare dată când nu ești de acord

by Oana Spiru

Liberalul Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, declară că nu a susținut decizia partidului de a face coaliția de guvernare cu PSD și nici nu a votat-o, dar pe de altă parte spune că nu i-a fost niciodată rușine că este membru PNL și nici nu ar pleca din partid, aluzie la demisia lui Ludovic Orban.

Ilie Bolojan nu este de acord nici cu cei care îi cer lui Florin Cîțu demisia din fruntea partidului – cel mai simplu este să ceri demisii și cel mai greu este să livrezi rezultate, spune fostul edil al Oradei. În același timp, arată el, „e simplu să faci declarații, să postezi pe Facebook, dar atunci când e nevoie de decizii, trebuie să-ți asumi decizii și trebuie să livrezi, pentru că altfel, vorbim de lipsa de credibilitate a lumii politice”.

Ilie Bolojan crede că o parte din electoratul liberal este dezamăgit de decizia partidului de a face alianță cu PSD, „pentru că una li s-a spus în campanie, alta s-a făcut la un an de zile după alegeri”, dar este de părere că timpul și rezultatele vor decide justețea acestei decizii. „În perioada viitoare vom vedea, funcție de prestația guvernului, funcție de ce vor face miniștrii Cabinetului Ciucă, dacă PNL a luat o decizie bună sau nu”, a declarat liderul PNL Bihor duminică seara, la Digi24.

„Mie nu mi-a fost rușine niciodată că sunt membru al Partidului Liberal, nici când partidul era pe val, nici când nu era atât de popular. Vă pot spune foarte deschis: eu nu am susținut coaliția cu PSD, dar nu totdeauna ești în majoritatea care ia deciziile într-un partid sau altul. Nu poți să pleci, să-ți dezavuezi partidul de fiecare dată când se iau decizii cu care tu nu ești de acord. În cei aproape 30 de ani de când sunt membru al acestui partid, am văzut tot felul de decizii cu care n-am fost de acord, dar justețea acestor decizii o validează timpul. În perioada viitoare vom vedea, funcție de prestația guvernului, funcție de ce vor face miniștrii Cabinetului Ciucă, dacă PNL a luat o decizie bună sau nu. Deciziile bune nu se iau întotdeauna pentru partid, ci e bine să le iei în primul rând pentru țară, pentru orașul tău, și unul din motivele pentru care eu cred că am reușit să dau niște rezultate este că întotdeauna ordinea de priorități a fost orașul Oradea sau județul Bihor, abia după aceea partea de partid”, a spus Ilie Bolojan, citat de digi24.ro

„Era clar că actuala conjunctură a parlamentului impunea guvernarea prin coaliții, nu se poate face altfel, e cert că o parte din electorii noștri sunt dezamăgiți și mai ales cei care au votat anti-PSD, pentru că una li s-a spus în campanie, alta s-a făcut la un an de zile după alegeri, dar validarea acestor decizii o va face timpul”, a subliniat fostul edil al Oradei. „Nu am aplaudat aceste decizii și nu am votat aceste lucruri.

„Cel mai simplu este să ceri demisii și cel mai greu e să faci ca lucrurile să se întâmple. Eu fiind întotdeauna un om de execuție, am preferat – și cred că este cel mai bine – să faci declarații cât mai puține și să faci cât mai multe lucruri. E simplu să faci declarații, să postezi pe Facebook, dar atunci când e nevoie de decizii trebuie să-ți asumi decizii și trebuie să livrezi, pentru că altfel, vorbim de lipsa de credibilitate a lumii politice. Oamenii și-au pierdut încrederea în noi pentru că pe de o parte, n-am făcut ceea ce am spus și pe de altă parte, pentru că sigur, prestația în guvernare și realizările pe care le-am avut au lăsat mult de dorit față de așteptările comunităților noastre”, a explicat liderul liberal.

Întrebat dacă viitorul politic al PNL-ului este compromis pentru că a bătut palma cu PSD, Ilie Bolojan recunoaște că partidul trece printr-un moment dificil, dar spune că totul depinde de rezultatele guvernului, de prestația miniștrilor și a tuturor celor care sunt în postura de a lua decizii.

„Vă dați seama câte momente grele a avut acest partid, când n-a intrat în Parlament, prin anii 90, când a luat tot felul de decizii, când a susținut o formulă sau alta. E clar că nu este o situație bună în momentul de față pentru noi, date fiind toate lucrurile care s-au întâmplat, dar viitorul PNL și al oricărui alt partid din România va depinde de cei care sunt în decizie, de modul în care își vor desfășura activitatea. Depinde de prestația guvernului, de prestația miniștrilor noștri, de prestația primarilor noștri din țară, a președinților de Consilii Județene, deci e o sumă de prestații, dar eu cred că merită acest partid să aibă un viitor raportat la trecutul lui și la obligațiile morale pe care le avem față de cei care au făcut lucruri majore pentru țara noastră, pentru cei care au făcut Marea Unire, pentru cei care au murit în închisori și pentru cei care lucrează zi de zi și care și-au pus obrazul pentru noi în satele și orașele din România”, a încheiat Ilie Bolojan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza