Guvernul pregătește noi restricții, dacă numărul cazurilor de COVID-19 trece de 200 pe zi

by admin

Perioada de relaxare a dus la creșterea numărului de cazuri confirmare de COVID-19. Duminică au fost anunțate 223 de noi cazuri, cele mai multe din ultima săptămână. Dacă această tendință se păstrează, Guvernul ar putea impune noi restricții, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

„Creșterea de azi (duminică- n.r.), de peste 200 de cazuri, nu e îngrijorătoare. Nu putem trage o concluzie după o singură zi. Dacă se va menține și zilele următoare creșterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor măsuri mai severe. Creșterea poate fi consecința relaxării, poate fi pură întâmplare. Am aplicat măsuri drastice de separare a fluxurilor în spitale, se fac anchete epidemiologice. Au fost greșeli de traseu, de echipare, vor fi luate măsuri. Focarele nu sunt foarte mari, erorile vor fi îndreptate și sancționate”, a explicat oficialul pentru Digi24.

Horațiu Moldovan nu exclude apariția unui al doilea val de infectării, dar abia la toamnă.

„Presupunem existența unui al doilea val după vară, pe baza epidemiilor anterioare, se face un model. Scopul este să nu se îmbolnăvească mai mulți oameni decât putem îngriji. Asta este ceea ce s-a întâmplat în Anglia, Italia, Spania, SU. Am gândit o strategie să nu se îmbolnăvească toți odată”, a mai declarat secretarul de stat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza