Guvernul deblochează 8.000 de posturi în domeniul Sănătății și Asistenței Sociale pentru a combate deficitul de medici din spitale

by Christian Suciu

Prim-ministrul Ciolacu a anunțat în debutul ședinței de Guvern deblocarea a aproape 8.000 de posturi în domeniul Sănătății și Asistenței Sociale. Decizia vine ca urmare a majorării bugetului ministerului Sănătații cu 40% peste cel de anul trecut.

”Deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială. Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări”, a subliniat Premierul Ciolacu.

Obiectivul este de a combate deficitul de medici, asistente și infirmiere la nivel național și de a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților, menționează Șeful Executivului.

”Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de probleme financiare. De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am închis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând şi cheltuielile curente pe luna ianuarie – pentru medicamente și servicii medicale. Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate. Asta este valabil și pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie!”, a mai adăugat Premierul Ciolacu

Te-ar putea interesa si

Comenteaza