Guvernul Ciolacu a adoptat astăzi ordonanța pentru mărirea salariului minim la 3300 de lei

by Christian Suciu

Premierul Ciolacu a anunțat în cursul acestei zile creșterea salariului minim cu 10%, de la 3000 de lei la 3300 de lei. Acesta a retras de pe ordinea de zi ordonanța pentru eliminarea scutirilor de la plata CASS-ului pentru salariații din agricultură, construcții și industria alimentară.

”Astăzi majorăm cu 10% salariu minim general, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, aşa cum am promis pentru a proteja veniturile salariaţilor din România. Acest Guvern nu va renunţa la prioritatea de a creşte salariul minim şi ne dorim să există o altă treaptă de creştere în anul 2024 pe care o vom discuta evident cu partenerii sociali.” a transmis în cadrul ședinței de guven, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ministrul de resort va reevalua textul ordonanței pentru ca venitul net al angajaților din domeniile menționate să nu scadă odată cu eliminarea scutirilor de la plata CASS.

” Calculele prezentate în această dimineaţă de Ministerul Finanţelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industrie alimentară ar fi putut scădea.

Cu toţii, şi mai ales şi eu, am promis că nu se va întâmpla acest lucru şi nu sunt de acord cu acest lucru. Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă. Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanţă care vizează aceste categorii.”, a mai adăugat Șeful Executivului.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 28/09/2023 - 20:31

Zău ..Vezi ca deja Judecătorii și-au mărit salariile retroactiv……în timp ce Guvernul se dădea de ceasul morții în Parlament…..SARACII MAGISTRATI AVEAU SALARIILE FOARTE MICI……CHIAR NU LE ESTE RUSINE SA-SI BATA KOC DE ACEST POPR???? Se judeca între ei și câștigă sume astronomice în timp ce MILITARII REZERVISTI PIERD PE BANDA RULANTA PROCESE LA ACELEASI INSTANTE….!!!

Raspunde

Comenteaza