Guvernul a luat primele decizii pentru reducerea cheltuielilor bugetare! Cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii se vor reduce cu 10% iar Coaliția va pune stop angajărilor la stat și achizițiilor neesențiale

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a anunțat în cursul zilei de ieri primele măsuri ce vor fi luate pentru reducerea cheltuielilor bugetare iar în primă instanță acestea vizează reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii. Totodată, angajările la stat vor fi înghețate cu excepții pentru Învățământ și Sănătate iar achizițiile neesențiale vor fi oprite conform Executivului.

”Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii, să oprim achizițiile de autovehicule, de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice. Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal.” a declarat Premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa oficială de Facebook.

Mai mult de atât, acesta a mai transmis că numărul consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental va fi redus la jumătate iar la nivelul coaliției se va introduce un lanț scurt de aprovizionare pentru eficientizarea cheltuielilor.

” Tot în coaliție, am decis și introducerea lanțului scurt de aprovizionare, un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate. Mai precis, în acest circuit activitatea economică se desfășoară în zona de producție sau în vecinătatea acesteia și se realizează prin mijloace ecologice şi sustenabile de producție agroalimentară. Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite.” a mai anunțat Șeful Executivului în privința pachetului de măsuri pregătit de Coaliție.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza