Grupul ”Tradiții Ormanene” a prezentat cultura, gastronomia și meșteșugurile tradiționale românești în cadrul Festivalului Internațional de Folclor Montan de la Zakopane-Polonia

by Christian Suciu

Grupul clujean ”Tradiții ormanene” a prezentat jocurile, dansurile, mâncărurile și meșteșugurile tradiționale românești în cadrul Festivalului Internațional de Folclor Montan desfășurat la Zakopane, în Polonia. Festivalul ajuns la cea de-a 54-a ediție se desfășoară pe trei secțiuni: folclor tradițional, artistic și stilizat.

La eveniment au participat primarul orașului Zakopane, Leszek Dorula, directorul artistic al celei de-a 54-a ediții a Festivalului, Hanka Rybka, consulul onorific al României în Cracovia, Ignat Timar, dar și alte oficialități, care au jucat alături de clujeni.

Sute de polonezi și participanți au gustat sarmale fierte în cuptor, mălai cu slănină, 🥧 cocorade cu brânză și cu varză, ciureghe, pancove, tuică, vin, zacuscă, slănină, caș de oaie, urdă, brânză telemea, dar și alte produse tradiționale, preparate de Grupul „Tradiții ormănene”. Totodată, femeile din cadrul grupului au tors, au depănat și au făcut țevi, participanții la festival fiind fascinați de tradițiile, obiceiurile și gastronomia românească.

Grupul ”Tradiții ormanene” a fost înființat în 2016 la inițiativa Aurorei Cozma, pasionată de obiceiurile și tradițiile din satul natal. Acesta a colaborat în decursul anilor cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Video:

FOTO:

Te-ar putea interesa si

Comenteaza