Grupul Sonaca investește 38 de milioane de euro într-o nouă fabrică din localitatea clujeană Moldovenești! Al doilea mare proiect al grupului belgian în România

by Christian Suciu

Grupul belgian Sonaca recunoscut la nivel mondial în domeniul producției și dezvoltării componentelor de structură pentru industria aerospațială va investi 38 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici în România, în localitatea clujeană Moldovenești. Aceasta este a doua investiție a grupului belgian în România după o pauză de 8 ani, potrivit Profit.ro.

Investiția are scopul de a susține noul contract încheiat cu Airbus pentru produsele Airbus 321 și Airbus 320, astfel noua fabrică va produce flapsurile interioare pentru A321 XLR (Extra Long Range) și o parte din volumul de producție a pieselor primare ale slaturilor A320.

” Investiția se ridică la 38 milioane de euro. Clădirea va fi terminată până la sfârșitul anului 2024, apoi, instalarea echipamentelor va avea loc în primul semestru al anului 2025, iar producția va fi demarată până în vara anului 2025. În total vor fi create 160 de locuri de muncă.”, au transmis reprezentanții grupului Sonaca pentru Profit.ro.

Grupul Sonaca este deținut de statul belgian și deține aproximativ subsidiare în Brazilia, România, SUA și Canada. Prima fabrică din România a fost inaugurată în anul 2017, tot în localitatea Moldovenești în urma unei investiții aproximativ 12 milioane de euro iar anul trecut Sonaca Aerospace Transilvania a înregistrat o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei.

În urmă cu o lună, Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, a vizitat sediul companiei aeronautice de la Bruxelles și susține că aceasta și-ar fie exprimat intenția de a își dezvolta producția din România.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza