Granturi de 200 de mii de euro pentru 7 școli cu ciclu gimnazial din Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Consilierul USR Alexandra Oană anunțat că Programul de Reducere a Abandonului Școlar finanțat de PNRR vizează nu mai puțin de 7 școli cu ciclu gimnazial din Cluj-Napoca. Durata de implementare a programului este de 3 ani iar valoarea granturilor acodrate poate ajunge la 200 de mii de euro.

Cele 7 licee vizate sunt:

Școala Gimnazială Emil Isac

Școala Gimnazială Traian Dârjan

Școala Gimnazială Octavian Goga

Școala Gimnazială Nicolae Iorga

Școala Gimnazială Alexandru Vaida Voevod

Liceul De Arte Vizuale Romulus Ladea

Liceul Teoretic Brassai Samuel

Potrivit informațiilor furnizate programul ar întruni o serie de activități și de dotări benefice:

” Activități pedagogice și de sprijin – cursuri remediale, activități de tip școală după școală, asigurarea consilierilor si mediatorilor școlari în comunitățile rome, orientare școlară, cursuri de educație parentală, metode de predare pentru elevii cu CES, și orice alte activități adaptate elevilor din grupuri vulnerabile.

Activități outdoor, recreative, cercuri școlare, activități de sprijin individualizat, subvenții, activități extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, susținerea unor parteneriate între școli și alte entități, sprijin pentru participare la concursuri.

Achiziții de echipamente IT, software, echipamente sportive, birotică, amenajare spații de lectură, amenajarea curții școlii, abonamente internet, kituri științifice, abonamente la platforme educaționale, cheltuieli cu mentenanța. ” a menționat consilierul USR.

Conform afirmațiilor sale deadline-ul pentru înscrierea în program este în data de 17 ianuarie.

Sursa: facebook

Te-ar putea interesa si

Comenteaza