Grădina Botanică din Cluj, „spectacol” de primăvară. Vezi programul de vizitare

by Oana Spiru

Grădina Botanică Cluj-Napoca e locul în care în fiecare primăvară, turiştii se pot relaxa și pot admira cele mai frumoase flori.

În această perioadă se pot vedea numeroase flori de primăvară, printre care și ghioceii bogați (Leucojum vernum) care înfloresc în număr mare, devenind o emblemă a câmpiei transilvane din sectorul Flora și Vegetația României.

Începând de astăzi, 15.03.2021, programul de vizitare al grădinii va fi următorul: luni-duminică între orele 9:00-18:00 (ultima intrare la ora 17:00). În continuare, se pot vizita doar spațiile exterioare.

În secolul XIX au apărut primele demersuri, pentru organizarea unei grădini mari cu plante la Cluj. Terenul de cca.3 ha de pe strada Republicii a fost donat de grof Mikó Imre Societății Muzeale din Ardeal, la sfârșitul secolului XIX, și a ajuns o grădina botanică cu sere și cu multe legături externe.

La ora actuală grădina botanică se întinde pe 14 ha, unde cresc peste 10 000 de plante, cei mai frumoși arbori și plante de pe toate continentele. Aici se mai poate vizita Muzeul botanic cu 6.900 de piese, și tot aici se găsește și Herbarul Universității cu 635.000 coli de herbar cu plante din întreaga lume. Complexul din 6 sere adăpostește plante tropicale si subtropicale, scrie welcometoromania.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza