George Florescu, discurs dureros: “Nu-mi găsesc cuvintele. Fotbalul românesc e degeaba!”

by admin

George Florescu (37 de ani) şi-a găsit cu greu cuvintele la finalul serii în care FCSB, Sepsi şi Craiova au fost eliminate ruşinos în turul II preliminar al Conference League.  

Invitat la Fotbal Look pentru a analiza cele întâmplate în meciurile de joi seară, fostul mijlocaş a făcut o paralelă între ce se întâmpla pe vremea în care juca la echipa naţională şi starea actuală a fotbalului românesc. Apoi a continuat parafrazându-l pe Tudor Gheorghe și a terminat punând o etichetă dură: fotbalul românesc e degeaba!  

“Mi-e greu să vorbesc în momentele astea, mi-e greu să fac o analiză. Ţin minte cum toate tunurile erau îndreptate spre mine când făceam un egal în Belarus cu echipa naţională. Eram desfiinţat, îmi era ruşine să ies din casă. Acum mă uit cu tristeţe şi durere la ce se întâmplă în fotbalul românesc şi parcă o lăsăm aşa să treacă. Aş vrea să folosesc un citat al lui Tudor Gheorghe: Degeaba, pentru noi luminile s-au stins / Degeaba în mijlocul verii noastre a nins. Degeaba! Fotbalul românesc a fost degeaba. Nu am cuvinte!

Ne facem de ruşine dacă mai încercăm să găsim scuze. După seara aceasta nu mai pot găsi nimic pozitiv. Când ne deşteptăm? Ce facem cu fotbalul? Sportul e oglinda societăţii. Tot ce se întâmplă în societate se vede în sport. Gândiţi-vă că acum 35 de ani o echipă românească reuşea să ridice Cupa Campionilor Europeni deasupra capului! S-a inventat o ligă pentru noi şi ieşim cu trei echipe din turul al doilea. Ar fi ruşinos să găsim scuze, trebuie să spunem lucrurile pe faţă. Dacă nu ne trezim, dacă nu găsim acele investiţii în centrele de copii şi juniori, dacă nu ţinem terenurile de fotbal fără să le dăm dezvoltatorilor de imobiliare, fără să ne lăsăm furaţi ca naţiune…”, a declarat Florescu, joi seară, la Fotbal Look.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza