GALERIE FOTO | Expoziție dedicată Preasfințitului Vasile Flueraș – „Omul Bucuriei de Sus”, la Biblioteca Județeană „O. Goga”

by Oana Spiru

Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Eleon, și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, organizează cu ocazia împlinirii a 40 de zile de la mutarea în veșnicie a Preasfințitului Vasile Flueraș, episcop emerit al Clujului, expoziția ,,Omul Bucuriei de Sus”.

Aceasta poate fi vizionată la parterul Bibliotecii Județene, de pe Calea Dorobanților nr. 104, până în data de 21 noiembrie a.c., zilnic, între orele 8.00-20.00.

Expoziția cuprinde fotografii ce surprind diverse aspecte din activitatea Preasfințitului Vasile, care a fost întotdeauna printre oameni și pentru oameni. Alături de fotografii sunt expuse în vitrine lucrări de artă care evocă Jertfa Mântuitorului. Astfel, în centrul expoziției este așezată Crucea lui Hristos, dar tot acolo ne aflăm și noi, cei ce privim – o dispunere simbolică sugerând faptul că Preasfințitul a îmbrățișat, a asumat prin slujire Crucea și oamenii.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Mânăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia și al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Cluj. Lucrările expuse aparțin unor meșteri populari anonimi și artiștilor Anamaria și Mihai Ariciu, Ovidiu Muraru, Vasile Lefter, Mariana Gheorghiu și Ovidiu Simionescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza