GALERIE FOTO | Bibliotecă mobilă pentru cei care vor să descopere lumea prin intermediul cărților. BookTruck va ajunge la peste 20 de comunități din județul Cluj

by Oana Spiru

În luna iulie o dubă obișnuită a fost transformată radical într-o bibliotecă inedită și prietenoasă pentru copiii și tinerii care vor să descopere lumea prin intermediul cărților. Astăzi, 27 iulie 2021, a avut loc evenimentul de inaugurare al BookTruck, biblioteca mobilă care va împrumuta gratuit cărți în sate din județul Cluj.

Evenimentul s-a desfășurat la Școala din satul Vechea, comuna Chinteni, județul Cluj, unde BookTruck va rămâne parcat pentru câteva zile.

Evenimentul face parte din proiectul lunii iulie al Asociației Zi de Bine, realizat în colaborare cu Asociația Culturală Cărțile pe Față. În cadrul evenimentului, organizatorii au pregătit și câteva activități interactive pentru copii, teatru de păpuși, animatori cu baloane de săpun, face(book) painting și actori care vor citi povești.


BookTruck va ajunge la peste 20 de comunități din județul Cluj, va sta câte o zi în fiecare sat, și va reveni lunar pentru iubitorii de carte. Pe lângă cărți, copiii și tinerii vor putea participa la diverse ateliere, lecturi și activități interactive, și în plus, vor afla ce înseamnă o bibliotecă vie (human library). Mai exact, persoane care activează în diverse domenii profesionale vor fi invitate să le povestească tinerilor ce înseamnă să fii medic, IT-ist, mecanic, arhitect sau actor. În fiecare lună, peste 500 de copii și tineri vor putea beneficia de cărțile și activitățile BookTruck.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza