FOTO&VIDEO. Peste 350 de sancțiuni contravenționale și 66 de permise reținute de către polițiștii IPJ Cluj, în acest weekend. Șoferi “rupți” de beți, prinși în trafic

by admin

În perioada 3-5 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Cluj, dar și cei din cadrul Serviciului Rutier Cluj, B.D.N.E. (Biroul Rutier Cluj-Napoca), subunităților, precum și polițiști de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat activități specifice, în sistem integrat, pe toate segmentele de drum național și județean de pe raza județului.

În total, polițiștii au aplicat 365 de sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării 66 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Biroul Rutier a aplicat un număr de 74 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere, fiind aplicate 151 de puncte amendă și 200 de puncte de penalizare. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Cu ocazia activităților derulate, la data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat pe raza municipiului un conducător auto, de 26 de ani, din Florești, care se deplasa cu un autoturism neînmatriculat. Totodată, din verificări a reieșit faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicate autoturismului aparțin unui alt autovehicul.

Polițiștii au deschis astfel dosar penal,  pentru cercetarea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Alte infracțiuni rutiere, constatate de polițiștii clujeni:

La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 01.45, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat pe strada Eroilor un conducător auto, de 35 de ani, din județul Caraș Severin, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Tot la data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla și a Secției 7 Poliție Rurală Gherla, au depistat un conducător auto, de 64 de ani, din Gherla, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Gării, deși se afla sub influența alcoolului.

Cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul testului de respirație indicând o valoare de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

•        Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

•        Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

•        Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

•        Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

•        Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

•        Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

•        Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza