Fotograful Ionuț Poptelecan: „La baza fotografiei, pentru mine, este femeia!”

by Oana Spiru

Ionuț Poptelecan, unul dintre cei mai renumiți fotografi de nuntă din lume, își îmbunătășește portofoliul cu fotografii din zona fashion-ului. Conform artistului, la baza acestui tip de fotografie, este femeia.

„Încerc să duc totul la nivel de artă, motiv pentru care caut doar colaborări solide! Este o nișă foarte apreciată, foarte căutată în momentul de față , care atrage de la sine și un număr mare de fotografi foarte buni, motiv pentru care am ales să și lucrez cu vedete și modele greu accesibile pentru restul fotografilor”, a declarat Ionuț Poptelecan.

Ionuț a început această „nebunie” în momentul în care a simțit că se plafoneză în zona de wedding și a avut nevoie să facă ceva mai antrenant, departe de zona de confort.

„Am decis să fac pași mici în dezvoltare pe partea de fashion. Știam că poate să aducă plus valoare carierei mele și asta s-a și întâmplat. Am început să caut locații interesante și colaborări cu designeri vestimentari puternici din Europa și România. Acest lucru atrage de la sine și nevoia mea de modele interesante, femei frumoase, foarte expresive și cu o experiență în această direcție”, a precizat fotograful.

Cunoscutul fotograf are parte în jurul său de femei frumoase, creatoare de conținut, bloggerițe sau vedete care au pozat pentru el și alături de care a reușit să creeze un content foarte apreciat în mediul online.

„Caut să fiu distras cât mai puțin de lucrurile din jur, ceea ce mă face să caut mereu simplitatea în fotografie. Duc totul în zona de fashion, feminin, minimalist. Caut locații simple, foarte spațioase, cu geamuri și câteva linii directoare. Prefer să îmi focusez toată atenția asupra modelului și să creez un concept bazat pe feeling, decât să mă complic mereu cu elemente care nu aduc deloc plus valoare fotografiei mele. Este un proiect drag mie și toată această dublă călătorie fashion & wedding îmi doresc să o duc în paralel o perioadă de timp, la nivel internațional pentru că se pliază foarte bine pe ce fac eu și urmează o perioadă cu multe schimbări în acest sens”, a subliniat Ionuț.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza