FOTO&VIDEO Un grup de tineri IT-iști organizează experiențe unice pe apă. De la evenimente locale au ajuns să planifice activități la nivel internațional

by Oana Spiru

Tineri care activează în domeniul IT, din pasiune și o simplă joacă, au reușit să înființeze o asociație prin care organizează experiente unice în natura cu placile de Stand Up Paddle. De la evenimente pe lacurile din Cluj, aceștia planifică activități în străinătate sub forma „SUPer Experience”. Evenimentele sunt personalizate în functie de fiecare locatie.

Cristian Ardelean, unul dintre tinerii care stau în spatele acestui concept, povestește pentru Servus, Cluj!, faptul că ei nu oferă doar o inițiere în SUP, ci o adevărată experiență. Conform acestuia, la prima vedere pare un sport greu, dar este mult mai ușor decat pare. Respectand tehnicile pe care organizatorii le prezintă, se învata în câteva minute.

„Încercam să facem un program cat mai divers raportat la valoarea turistică a locului în care mergem. De regula, experiențele în străinătate au parte de trasee pe Stand Up Paddle spre insule. Pe insule servim masa la restaurante, facem snorkeling, vizitam pedestru insula, dupa care revenim la bază. Bineinteles, nu facem doar activitati sportive, ci si vizitam, facem petreceri, seri de cocktail sau barbeque, una peste alta tot ce tine de buna dispozitie a grupului”, povestește Cristian Ardelean.

În cadrul evenimentelor locale pregătesc experiențe atât pentru grupuri organizate, cât și pentru cei care vor să petreacă o zi în natură sau să ia cina, la apus, pe o placă de SUP.

„Un lucru e sigur, fiecare participant pleacă încărcat cu energie pozitivă de la evenimentele noastre. Sentimentul pe care ti-l da acest sport plutind in picioare pe apa este unic. Nimic nu este mai frumos decat sa vaslesti in picioare pe ritmul tau, alaturi de oameni faini pe care ii cunosti, alături de care descoperi ca ai atatea in comun si mai ales de la care primesti atata inspiratie. Adunand laolaltă oameni cu valori asemanatoare, oameni iubitori de natura, de sport si de excursii, in cadrul ecenimentelor noastre se leaga multe prietenii solide. Multi dintre participanti ne multumesc ulterior ca i-am adus impreuna ajungand sa se cunoasca”, mai spune Cristian.

Stand Up Paddle sau prescurtat SUP, este un sport relativ nou în Romania. Activitatea se desfașoară cu ajutorul unei plăci asemănătoare cu cea de surf dar ceva mai mare si mult mai stabila, dar și cu ajutorul unei pagai, un fel de vâslă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza