Foto/video. Show canin la Jucu

by Cristina Mihaila

Peste 400 de câini sunt prezenți la concursul dedicat patrupedelor in localitatea Jucu, de lângă Cluj Napoca. Ca in fiecare an, aici se strâng câini din diferite rase care vin să concureze. Daca ultimii doi ani le-au dat bătăi de cap organizatorilor și numărul concurenților scăzuse, ei bine ediția de anul acesta este un succes și numărul participantilir a crescut considerabil.


Arbitri din Romania, Olanda, Croația, Portugalia și Slovenia au venit în comuna Jucu pentru a juriza cei mai frumoși câini ai ediției de anul acesta a concursului canin. Și au avut de unde alege. Peste 400 de patrupede s-au prezentat la concurs, care mai de care mai aranjat și mai mândru.

Andras Mako, organizator:
“Avem 425 de câini înscriși la expoziție, ceea ce înseamnă 850 de arbitraje pe zi, înseamna că avem 1800 de câini arbitrați in cele doua zile. Cei mai mulți sunt din Romania. Mă bucur foarte mult că suntem în creștere față de anul trecut, cand din cauza pandemiei am avut foarte multe restricții pe care le-am respectat”.

In pauza dintre probe, stăpânii patrupedelor dar și admiratorii s-au putut bucura de o demonstrație de dresaj cu câinii pregătiți special.

Ciprian Cordoș, dresor câini: “Vom susține o demonstrație de dresaj cu câini de la cel mai mic, adică cel mai mic are 4 luni, va intra în prima lui demonstrație, și terminam cu câini adulți care au deja examenele de dresaj susținute și absolvite.

Printre concurenți se afla și Irina Yablonka. Irina este din Ucraina și de când cu războiul locuiește în Polonia. In Romania este în vizita la o prietena și a decis să participe cu Era, Black terrierierul ei de doar 5 luni. .

“Este un terier negru rusesc, este inca bebelus, are 5 luni, azi e prima ei competiție, deci o sa vedem sper sa avem un traseu bun. Am emotii pentru că e primul meu concurs de când cu inceputul războiului intre Ucraina și Rusia, am emoții”, a spus Irina.

Marco are 2 ani. Este un Mastino Napolitano, adus din Slovacia și a fost singurul exemplar al concursului. Și pentru el a fost prima competitie.

Patrupedele vor putea fi văzute și astazi, în cea de-a doua zi a concursului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza