FOTO/VIDEO. Ploaia de ieri a creat haos în oraș. Clujenii se plâng că le-au fost INUNDATE subsolurile blocurilor

by admin

După ploile abundente de ieri s-a creat un adevărat haos în Cluj-Napoca. În câteva dintre cartiere, apa a inundat străzile, curțile, garajele, șantierele, dar și subsolurile blocului. Oamenii se plâng că le-au fost inundate boxele în care își țin câteva dintre provizii, iar apa măsoară câțiva zeci de centrimetri și cu greu reușesc să-și mai scoată mașinile. Este și cazul unei familii din cartierul Bună Ziua, acolo unde apa a inundat în totalitate parcarea subterană și liftul blocului. Oamenii au făcut sesizări la Primăria Cluj-Napoca încă din vara trecută, moment în care au început problemele cauzate după fiecare ploaie, dar n-au primit vreun răspuns concret.

“Astăzi am sunat din nou de câteva ori și tot mi s-a spus <<Se va rezolva, se va rezolva>>. Nu ne dau un termen, de o săptămână sau două săptămâni, măcar o lună să știm și noi ceva. Am fost inundați anul trecut, s-au refăcut finisajele în interior. Acum din nou a intrat apa acolo, nu se poate așa ceva. Cred că 20 de centimetri măsoară apa în parcarea subterană, cam până la jumătatea roții mașinii. Ne afectează toată structura. A intrat foarte multă apă și în lift. Constructorul a mărit rigola de intrare în parcarea subterană, am zis că e prea îngustă. Ar trebui să o facem de 10 metri pentru că de pe Bună Ziua, pietrișul și nisipul intră la noi și ne înfundă rigola”, explică unul dintre locatarii afectați de inundație, Corina Popescu.

Problemele au început încă din vara trecută atunci când, în intersecția străzii Măceșului cu Bună Ziua, stația de autobuz a fost mutată chiar în apropierea intersecției cu sensul giratoriu. Asfaltarea greșită, spun locatarii, dar și panta executată necorespunzător sunt principalele cauze pentru care apa le intră în subsolurile blocurilor.

“Anul trecut prin vară au făcut stația de autobuz în fața blocului, exact în intersecția cu sensul giratoriu. Au mutat stația care normal era la 200 de metri de intersecție și au pus-o în sensul giratoriu, la nici 2 metri distanță. Atunci când au făcut lărgirea străzii totodată au turnat și asfaltul. Am făcut sesizare atunci la Inspectoratul Județean în Construcții și ni s-a răspuns că este montată ilegal funcționarea stației de autobuz. Noi avem intrarea în parcarea subterană de pe Bună Ziua.

Cei care au turnat asfaltul au făcut exact panta la noi în parcarea subterană. Toată apa pluvială se scurge cu pietriș, cu nisip, cu tot, în subteran. De altfel, când am mai avut probleme cu inundația în subsol, constructorul a venit cu motopompă și a evacuat apa”, a încheiat Corina Popescu.

Și de această dată constructorul a venit împreună cu câțiva muncitori să evacueze apa intrată în parcarea blocului. Acesta a spus că problema a fost sesizată primăriei: “Am discutat. Au promis că mâine vin și fac”.

VIDEO aici:

Nu doar în cartierul Bună Ziua au existat probleme semnalate după ploile de ieri. Cei de la ISU Cluj au fost nevoiți să intervină cu trei autospeciale dotate cu motopompe pentru evacuarea apei din mai multe locuințe și curți situate pe câteva dintre străzile municipiului Cluj-Napoca.

“Trei autospeciale cu trei motopompe pentru evacuarea apei au intervenit în cursul după amiezii și a serii pentru a evacua apa acuma acumulată în urma ploilor abundente din mai multe locuințe și curți situate pe străzile: Brasov, Cezar Boliac, Azaleelor, Ioan Zaicu, Borhanciului, Voievodul Glad, Racoltei, și Trifoiului din municipiul Cluj Napoca. Din fericire pagubele nu a fost însemnate fiind cantități mici de apă acumulate în subsolurile și locuințele afectate”, au trasnmis reprezentanții ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza