Foto/Video: La pas prin Veneția: Come ti senti al Carnevale?

by Bianca Baraboi

Costisitoare însă extrem de fascinantă, Veneția este plină zilele acestea de turiști veniți din toate colțurile lumii. Carnavalul e în plină desfășurare până marți, 13 februarie.
Sunt cozi peste tot: la muzee, la terase iar prețurile la gondola de pildă încep de la 90 de euro și pot ajunge și la 300 de euro. Depinde cât vrei să te plimbi.
Vă dăm și un mic pont: dacă sunteți curioși și doriți să intrați în vorbă cu cei din Italia, luați un dicționar de italiană cu voi pentru că nu toată lumea vorbește engleză în Veneția.

Oamenii costumați sunt peste tot. Râsete, mătăsuri și măsti. Am găsit astăzi o Veneție caldă și primitoare așa că ne-am propus să facem câțiva pași.

Veneția se bate la pas. Nu vezi mașini, scutere, nici vorbă de autobuze sau tramvaie. Noi am ales astăzi să ne plimbăm pe străduțe în drumul nostru spre prima destinație : Muzeul Correr chiar din piața San Marco. Este asaltat de turiști în acestă perioadă iar sala tronului, impresionantă, găzduiește lucrări de Canova, Dedal și Icar.

30 de euro a costat biletul de intrare. Am avut acces cu el însă și la Palatul Dogelui. Muzeul este favoritul acestor zile.

Ne-am întâlnit cu această familie din Spania și ne-au mărturisit că: Cel mai mult ne-a plăcut piața San Marco dar cel mai mult să ne plimbăm prin oraș pentru că e superb.
La muzeu…păi statuile sunt foarte frumoase!

Aceste poloneze și-au închiriat costumele și le poartă cu mândrie. Mai mult acceptau ca toată lumea să se fotografieze cu ele:
De unde sunteți?
Suntem din Polonia.
Cum vă simțiți la carnaval?
Ne place mult, de asta am venit aici. Ne-am pus rochiile și ne bucurăm.
De unde aveți rochiile?
Le-am închiriat din Veneția.


De la muzeu am grăbit pașii spre zona cea mai atractivă pentru turiști: cea a gondolelor.
Și aici prețurile sunt o provocare dacă ne gândim că doar pentru câteva zeci de minute plătim 90 de euro pentru o plimbare romantică. Cu cât distanța e mai mare, prețul crește.

Însă, gondolierii mai aveau de așteptat pentru că toată lumea era focusată pe fotografierea celor costumați spectaculos.

Nu toți însă privesc partea creativă a costumelor. Pentru unii poate fi chiar, înfricoșătoare.
De unde ești?
Din Japonia.
Și îți place în Veneția?
Da.
Ce îți place cel mai mult, ai văzut costumele de carnaval?
Da câteva.
Cum ți se par?
Puțin înfricoșătoare.

Dar zâmbetele ne-au făcut să înțelegem că totuși am ajuns într-un loc divin:
Da e un carnaval frumos .
Ce ți-a plăcut până acum?
Costumele și măștile.


Este totul magnific, e a doua oară când venim aici și este foarte frumos, ne-a mărturisit cuplul venit din Franța special pentru Carnaval.

Cu cei de-ai locului e uneori mai greu să schimbi o vorbă. Cel mai dificili aspect mi s-a părut interacțiunea cu venețienii pentru că nu vorbesc limba engleză. Am încercat să le vorbesc în italiană ajutată de google translate: Cum vă simțiti la carnaval? se zice Come te senti al carnevale?. Apoi i-am întrebat.

Come te senti al carnevale?
Bine, mă simt foarte bine la carnavalul din Venetia. Orașul e minunat
!

În video puteți urmări întreg materialul prezentat la știrile Focus 18, de la Prima Tv!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza