Foto/Video: Cluj-Napoca, gazda singurului simulator din țară, care imită în cel mai mic detaliu cabina unui Airbus A320

by Bianca Baraboi

În România exista un singur simulator de zbor care imita în cel mai mic detaliu cabina unui Airbus A320 iar Cluj Napoca este gazda sa. Clienții sunt fie persoanele curioase de cum arată pilotarea unui avion sau specialiștii, adică piloții care vin aici să se antreneze cu diferite situații care pot apărea. Ședințele pot fi de 30 sau 70 de minute iar experința este una pe măsură. 

Fie că sunt piloți sau doar pasionați de aviație, sau că vor să încerce lucruri noi, cei care descoperă experiența cu Airbus A320 cu siguranță vor să revină aici. Ședințele pe care piloții le țin cu clienții sunt personalizate, astfel că dacă ești începător ți se va explica totul de la zero. 

VLAD NOGHI, comandant Airbus A320: Acest simulator este o copie fidelă a unui Airbus 320, a luat înființare în 2016, specific faptul că nu este un simulator certificat dar, inclusiv piloții pot să vină aici, putem să ne antrenăm înainte de ciclul de 6 luni de simulator.
În cadrul ședințelor totul depinde foarte mult de întrebările pe care le au clienții. Poate sunt unii care sunt pasionați de aviație și știu în mare ce înseamnă cabina unui Airbus, și vor să vadă mai mult ce înseamnă decolarea. Sunt alții care nu știu nimic și începem prima dată să explicăm cabina.

Dispozitivul are o bază de date cu 24.000 de aeroporturi din toată lumea şi poate simula diverse situaţii de urgenţă care pot să apară la bordul aeronavei. Situațiile de criză sunt rare, însă cel puțin pentru piloții care vin aici, este o metoda bună de a testa cât mai multe dintre acestea. 

Claudia avea această experiență pe lista lucrurilor de făcut, iar curiozitatea de a afla ce se află în cabina piloților a făcut-o să vină la simulator. 
Claudia: Experiența a fost foarte palpitantă și la un moment dat nici nu mi-am dat seama că sunt într-un simulator, partea cea mai interesantă a fost la aterizare, a fost cu mai multe emoții pentru că trebuie să te coordonezi foarte bine… dar vreau să mă fac pilot.

sursa: Focus, Prima TV

Te-ar putea interesa si

Comenteaza