Foto-video | A doua zi de proteste la Cluj. Oamenii scandează “Libertate!”

by Cristina Mihaila

Zeci de oameni s-au adunat în fața Prefecturii Cluj pentru a protesta împotriva noilor restricții. Printre altele, oamenii cer să nu se mai poarte masca în aer liber și scandează “Libertate!”

Este a doua seară de proteste pașnice, după ce ieri zeci de clujeni au făcut sport în centrul orașului, nemulțumiți de închiderea sălilor de fitness.

În jurul protestatarilor au apărut și jandarmii care îi atenționau la scurte intervale de timp pe cei care nu purtau mască. Unii dintre protestatari scandau, alții doar aveau pancarte cu diverse mesaje scrise: “Cât mai răbdați?”, “Ești sărac? Ghinion!”, “Jos masca în aer liber”, “Covidul divide”, “Libertate, nu închiși în casă!”, “O dorință sinceră, România liberă!”, “Demisia!”, “Plecați cu toții!”, “Jos guvernul!” sau ”Cîț, mai rabdă?”,

“Sperăm să fie luate în serios aceste proteste, să se vadă niște schimbări. Avem aici galerii de fotbal, organizații civice. Acesta este un protest spontan. Poate zilele următoare vom vedea și altele pentru că nemulțumirea este destul de mare. În timp ce crește inflația și prețurile, Guvernul nu reușește să ia niște măsuri să-i ajute pe români din păcate. Restricțiile acestea împotriva libertății nu aduc sănătate publică. Chiar dacă astăzi e luni, ora 17, fiecare participă cum poate. S-a dat un semnal pentru ora 17, știu că este devreme. Probabil în alte zile vor fi organizate proteste la o altă oră.

Știți replica aceea <<Este începutul unei frumoase prietenii?>>. Ei, iată că este începutul unor frumoase proteste. Dar începutul a fost, de fapt, pe 7 martie la București când s-au adunat 20.000 de oameni. Am fost și eu acolo și s-a spus că au fost mai puțini, dar Parcul Izvor era neîncăpător. Românii cred că se vor trezi pentru că pierd din ce în ce mai mult pe toate planurile, și sănătate, și economic. Mesajele noastre sunt sigur că vor ajunge acolo unde trebuie, vrem să vedem niște decizii care încă nu s-au luat.

Programul restrâns înseamnă o aglomerație mai mare, nu trebuie să fii mare savant să îți dai seama de acest lucru. Se aglomerează toate, ar trebui limitat numărul intrării oamenilor în marile magazine, precum mall-urile, dacă tot vor să ia niște măsuri. Să fie deschise toate casele din zona cumpărăturilor și să intre lumea pe rând”, spune unul dintre protestatarii din fața Prefecturii.

Un nou protest se va organiza sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 16:00, pe Bulevardul Eroilor. 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

B 29/03/2021 - 18:20

foarte bine
azi 400, mane 5 milioane!

Raspunde

Comenteaza