FOTO: Un veteran de război în vârstă de 91 de ani s-a vaccinat anti-COVID la Cluj-Napoca

by admin

Un veteran de război în vârstă de 91 de ani s-a vaccinat marți împotriva COVID-19. Pentru Sabin Husariu este cel mai important vaccin, după mai bine de opt decenii. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea au postat povestea sa pe rețelele de socializare și l-au numit un exemplu de moralitate.

„Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave și pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani”, au precizat reprezentanții CNCAV.

Colonel în retragere, Sabin Husariu a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial și reprezintă Asociația Națională a Veteranilor de Război, filiala “Avram Iancu” Cluj. El s-a prezentat la centrul de vaccinare organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca pentru a se imuniza împotriva COVID-19.

Veteranul clujean s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani, iar ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza