Foto și video. Transalpina de Apuseni, drumul turistic superb din munți!

by admin

Un superb traseu de munte este pe cale să prindă viață. ”Transalpina de Apuseni” este șoseaua turistică ce va străbate comunitățile izolate din Carpații Occidentali. Drumul construit cu bani europeni va lega Munții Apuseni de autostradă în municipiul Aiud. Modernizarea acestui tronson a ajuns la un stadiu de execuţie de aproape 50 la sută, fiind circulabil și în condițiile de acum.


Transalpina de Apuseni traversează o zonă turistică importantă a judeţului Alba, care, astfel, va fi scoasă din izolare. Mai precis comunele Mogoș, Ponor și Râmeţ, trei dintre cele mai sărace şi mai depopulate din România.


Peisajele sunt absolut impresionante De-a lungul acestui drum se află Cheile Geoagelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi numeroase puncte de belvedere unde privești până spre Munții Retezat sau Şureanu și desigur spre Muntele Mare din lanțul carpatic al Apusenilor. 

Drumul turistic Transalpina de Apuseni adună aproape 80 de kilometri. Pornește din municipiul Aiud traversând muntele până în comuna Bucium, unde face joncțiunea cu Drumul Național 74. Lucrările de asfaltare ar urma să fie finalizate în 2023.

Investiţia este derulată de Consiliul Judeţean Alba, este finanţată din fonduri europene şi costă peste 188 de milioane de lei.

Imagine: Florin Țene

Te-ar putea interesa si

Comenteaza