FOTO | Lotul 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia, a fost deschis traficului

by Cristina Mihaila

Autostrada A10 Sebeș-Turda tronsonul 1, între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, a fost inaugurata joi. Este o veste foarte bună pentru șoferii care nu vor mai fi nevoiți să aștepte în ambuteiajele interminabile de pe DN1 dintre Sebeș și Alba Iulia. Sunt practicabili 14,8 km din cei 17 incluși în acest tronson. La evenimentul de inaugurare a participat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai constructorului Impresa Pizzarotti și ai antreprenorilor. 

Potrivit Asociatiei Pro Infrastructura, contractul de proiectare și execuție a fost semnat în anul 2014 și ar fi trebuit să circulăm pe această autostradă 2 ani mai târziu, însă nenumăratele blocaje și întârzieri imense cu realizarea exproprierilor, relocările de utilități, aprobările proiectelor tehnice sau autorizațiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud, precum și ritmul lent de lucru al constructorului italian Pizzarotti, au amânat acest termen cu peste 4 ani.

Constructorul va mai executa lucrări în următoarele săptămâni la nodul rutier Alba Iulia Nord și pe autostradă la finalizarea parapetelui, panourilor fonoabsorbante, marcajelor sau rigolelor. Recomandăm participanților la trafic să circule cu prudență și să respecte restricțiile de circulație. Dacă ritmul de lucru se menține atât pe acest proiect, cât și pe tronsonul 2 construit de Aktor, în 2021 Autostrada Sebeș-Turda ar trebui să fie complet finalizată.

Photo: Ziarul Unirea

Te-ar putea interesa si

Comenteaza