Foto: Săptămâna Protecției Civile a ajuns la final. Peste 7000 de elevi și preșcolari au luat parte la activitățile de informare preventivă desfășurate în școli.

by Bianca Baraboi

Pentru a sărbători cei 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România, a fost organizată Săptămâna Protecției Civile, de către ISU Cluj, săptămână care a ajuns la final. Evenimentul a avut ca scop dezvoltarea comportamentului preventiv în rândul cetățenilor. Astfel, cei interesați au putut deveni familiari cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

La Cluj au fost desfășurate mai multe activități atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Porțile subunităților au fost deschise în fiecare zi pentru doritori, fiind desfășurate în toată această perioadă activități specifice ”Zilei Porților Deschise”. Participanții au putut cunoaște tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, dar și exerciții demonstrative de stingere și prim ajutor, a transmis ISU Cluj.

În școlile unde au fost prezenți pompierii, peste 7000 de elevi au participat la activitățile de informare preventivă.

Totodată, prin acțiunile preventive desfășurate în unitățile de învățământ, privind  modul de comportare specific tipurilor de risc generatoare de situații de urgență și privind tehnicile de acordare a primului ajutor, au cumulat peste 7000 de participanți. Asistența a primit informații cu privire la creșterea rezilienței în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor, respectiv măsurile recomandate privind reducerea riscului de dezastre, a adăugat ISU Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza