FOTO: S-au încheiat lucrările la Școala Specială pentru Deficienți de Auz ” Komutza Flóra” din Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a Școlii Speciale pentru Deficienți de Auz ”Komutza Flóra” din Cluj-Napoca. Investiția în reamenajarea arhitecturală a clădirii a fost de peste 4,7 milioane de lei, proiectul fiind finanțat prin fonduri europene. Instituția de învățământ beneficiază în lucrărilor de facilități precum: cabinete de kinetoterapie și de psihologie, ateliere de ceramică și arte plastice, săli de clasă, de terapie și de comisie metodică, precum și un laborator IT, la standarde moderne.

De asemenea lucrările au mai constat și în refacerea tencuielilor interioare și exterioare, tencuialii decorative, înlocuirea pardoselii, refacerea și înlocuirea instalațiilor de încălzire, a celor sanitare și electrice dar și a trotuarului perimetral atât spre stradă cât și spre curtea școlii. Totodată a fost amplasatăo nouă tâmplărie atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii iar la intrare au fost asigurate rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și grupuri sanitare destinate acestora .

În baza aceluiași proiect european, unitatea educațională va beneficia de mobilier, echipamente IT, dotări pentru stimulare senzorială și kinetoterapie, precum și de materiale educaționale și alte articole utile furnizării serviciilor specifice. În ceea ce privește stadiul achiziției acestor echipamente și dotări, acesta este de 80%.

”Prin intermediul acestui proiect cu finanțare nerambursabilă am reușit să asigurăm elevilor și carelor didactice condiții moderne, la standarde europene. Investiția este extrem de importantă, având în vedere faptul că școala de pe strada Gruia este o entitate unică în țară, fiind singura destinată copiilor c deficiențe de auz, cu predare în limba maghiară.” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza