FOTO. S-a finalizat amenajarea centrului de vaccinare drive-thru de pe platoul Sălii Sporturilor. Imunizarea se va face din mașină, începând de luni

by admin

Luni, de la ora 13:00, va începe vaccinarea din mașină la Cluj-Napoca în noul centru de tip drive-thru. Lucrările au fost deja finalizate pe platoul de la Sala Sporturilor “Horia Demian”, iar acesta va funcționa 7 zile din 7, urmând ca de marți, programul să funcționeze ca în celelalte centre de vaccinare, în intervalul orar 08:00 – 20:00. La acest centru se va putea prezenta oricine, fără programare prealabilă, iar vaccinarea se va face cu doze de ser Pfizer BioNTech. Rapelul se va face tot aici, la drive-thru.

“Chiar acum mi s-a confirmat faptul că toată operațiunea a fost încheiată pe platoul Sălii Sporturilor. S-au amenajat corturile, s-au făcut toate conexiunile la internet, la electricitate, tot ce era nevoie. S-au trasat circuitele pe care se va merge cu mașina. La intrarea pe platou va fi amplasat un echipaj de la poliția locală care va dirija oamenii. Vaccinarea se va face din mașină respectându-se toate măsurile precum într-un centru de vaccinare clasic.

Recomandarea noastră a fost ca cei care doresc să acceseze un astfel de tip de vaccinare să vină de acasă cu documentele completate. Odată ajunși, vor trece cu mașina pe la registratură, la triaj, iar apoi la vaccinare. Pentru postvaccinare s-au trasat alte benzi speciale pentru a aștepta cele 15 minute în cazul apariției reacțiilor adverse. Circuitul va fi foarte ușor de înțeles”, a declarat pentru Servus Cluj, subprefectul, Irina Munteanu.

4 persoane se vor putea vaccina maxim dintr-o mașină: “Vaccinarea se va face cu brațul scos pe geamul mașinii. Se poate veni atât cu mașina personală, cât și cu taxi sau alte tipuri de mașini ride-sharing. Nu putem să anticipăm un minim sau un maxim de mașini care vor trece pe la drive-thru pentru că nu avem cum să facem asta. Vom vedea cum va debuta proiectul și care sunt perioadele mai aglomerate pentru a ne adapta din mers”, explică subprefectul.

Vaccinarea va începe luni de la ora 13:00, deoarece vor mai fi realizate câteva verificări până la acea oră: “Doar luni vom începe de la ora 13 pentru a putea vedea că totul este în regulă. În restul zilelor programul va decurge normal, conform centrelor de vaccinare. Rapelul se va face tot aici, la drive-thru, deoarece la celelalte centre de vaccinare, imunizarea se face cu programare. (…) Acest centru a fost gândit pe termen lung”, încheie Irina Munteanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza