FOTO. Protestul reprezentanților HoReCa la Cluj: “Statul își bate joc de noi!”

by admin

Reprezentanții din industria HoReCa au organizat astăzi, în intervalul 12.00 -12.30, un nou protest național împotriva condițiilor impuse de autorități pentru limitarea epidemiei de Covid-19. De la administratori de localuri și până la angajați, au ieșit cu toții în fața unităților cu pancarte, dar și mesaje de solidaritate față de toți cei afectați din industrie.

“Statul își bate joc de noi, asta face! De toată omenirea, dar și de Horeca. Ne dorim ca autoritățile să deschidă restaurantele și să putem să lucrăm ca înainte. În școli, market-uri, supermarket-uri, acolo nu este Covid? Ați văzut ce este la Băile Felix? E dezastru. Nu au mască, nici distanțare, nimic nu se respectă. Noi, Clujul, suntem proști, aia suntem noi… În alte localități, alte județe, nu se poartă mască, acolo nu există Covid… numai la Cluj. Bine că se închid numai restaurantele și școlile nu. Cu ce greșim noi față de alții? Dacă se dau ordine, să fie pentru toți. Mi-am pus o speranță, m-am bucurat că s-a deschis (săptămâna trecută, n.red) și am stat 3 zile și mi-am făcut planuri, dar degeaba. Speranța moare ultima, dar eu nu știu cum îmi plătesc chiria luna asta, telefonia mi-e închisă. Mă duc cu ajutorul lui Dumnezeu înainte”, a declarat un reprezentant al restaurantului Marty.

“Am ieșit să protestăm pentru a putea reveni la normal, să stea lumea înăuntru. Să servim clienții în condiții mai normale. Statul ne-a deschis marți, sâmbătă ne-au închis iar. Ok, rata infectării a crescut, dar nu neapărat din cauza domeniului nostru. Noi am respectat toate procedurile și ne certăm cu clienții pe modul <<Vă rugăm puneți-vă mască când intrați>>. Ne dorim din partea autorităților să le vină mintea la cap. Să trateze cu mai multă seriozitate situația. Măcar să ne lase 30% capacitatea înăuntru, chiar dacă rata de incidență trece de trei”, a declarat un angajat al restaurantului Form Cafe.

“HORECA protestează pașnic, încă odată! Sectorul ospitalității este fără sprijin și ajutor, o industrie care la nivel național are o scădere de peste 65%! Avem doar promisiuni neonorate, restricții și controale impuse de autorități, dialoguri fără acțiuni concrete! Protestul HORECA are scopul de a trage un semnal de alarmă al industriei care este în pragul falimentului!”, a fost mesajul postat pe o rețea de socializare de către managerul restaurantului Inizio, Hajny Komos.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza