Foto | Protest pe Piezisa. De ce sunt revoltati patronii

by Cristina Mihaila

UPDATE 2: Patronii au declarat ca primesc zilnic controale, nu li se comunica ce au de facut si se simt haituti.
De teama, unii chiar au pus lacatul pe afaceri, iar altii si-au strigat nemultumirea in strada.

“Masurile nu sunt clare, nu stim ce sa facem, nu stim daca deschidem maine la 1 sau poimaine la 1. Am dat afara angajati, pentru ca nu mai stim ce sa facem cu ei si noi platim salarii, vrem o opinie din partea autoritatilor. Vrem sa avem o norma de functionare clara, fara a fi incalcata nici de noi, dar nici de ei. Pentru ca asa noi nu stim ce sa facem, ei ne amendeaza pentru ceva despre care noi nu suntem contienti”, a spus administratorul unei terase.

In zona sunt mai multe baruri unde studentii obisnuiesc sa se adune seara de seara. Acum sunt deschise doar terasele, iar patronii au limitat si aici numarul de mese. Au pierderi mari, au dat oameni afara si peste toate acestea, spun ei, autoritatile ii controleaza la sange, zilnic.

“Oferim masti pentru ca se dau amenzi pe strada, pentru ca a fost declarata zona de calamitate de oficialii de la primarie fara o baza temeinica, fara o ancheta epidemiologica. A fost declarata focar de infectie fara o baza reala. Ne-a afectat. Daca se facea ancheta sa se demonstreze ca pe strada exista vreun focar da, era ok, inchideam afacerile si asta era. Doar ca in considerentul nostru ce se intampla acum e un abuz. La ora actuala cam toti pe Piezisa, de cand am deschis, din iunie, avem peste 45 de controale la active”, a spus un alt administrator.

Cu toata supararea, aseara, patronii au impartit ceai cald jandarmilor veniti sa asigure linistea.

UPDATE: La ora 23.00 strada era inca impanzita de politisti care au luat fiecare terasa la verificat. Cei care nu inchid la 23.00 risca amenzi intre 1.000 si 3.000 de lei.

Patronii de pe strada Piezisa, declarata focar Covid-19, au pus de un protest inedit. “Am inchis. E mai bine?”, “Colaborare, nu abuzuri!” au afisat administratorii de terase, care au anuntat un protest la ira 21.00.

Politistii supravegheaza deja zona si dau amenzi celor care nu poarta masca.

Strada Piezisa a fost declarata focar dupa ce numarul studentilor care s-au infectat a crescut alarmant in urma participarii la petreceri.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza