FOTO. Prima zi dupa redeschiderea restaurantelor și cafenelelor. Clujenii au preferat în continuare terasele

by admin

Dupa luni bune de așteptare, astazi restaurantele si cafenelele din oras s-au putut redeschide la 30% din capacitate. Vestea i-a luat insa pe multi pe nepregatite, drept dovada nu au deschis inca. Doar cateva localuri aveau astazi clienti in interior, in timp ce multi au preferat sa profite si de ziua neobisnuit de calda pentru a sta tot pe terasele amenajate la exterior.

De altfel, administratorii de localuri au motive sa fie precauti, dupa explozia nunarului de cazuri noi de astazi (451 la Cluj). Rata de infectare la nivelul municipiului este de 2,9 la mie, ceea ce inseamna ca oricand se poate reveni la scenariul rosu.

“Conform legii, această reevaluare la 14 zile a fost necesară. Am făcut acea mențiune clară în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și atrag din nou atenția pentru ca lumea să știe că această regulă este valabilă până în data de 12 februarie, ora 00. Atunci va expira prelungirea stării de alertă. Vom avea o nouă Hotărâre de Guvern în acest sens. Prin urmare, vineri vom face o reevaluare din punct de vedere epidemiologic și vom vedea unde ne situăm. Eu sper ca rata de incidență să nu treacă de 3, pentru că altfel vor trebui închise din nou localurile. Deci nu le-am închide noi, ci rata de incidență”, a explicat subprefectul Irina Munteanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza