FOTO: Percheziții la Turda – pavaje oferite gratuit sau contracost, de un angajat al Primăriei!

by Cristina Mihaila

O anchetă de mare amploare a început la Turda unde un angajat al Primăriei ar fi făcut cadou sau ar fi vândut unor apropiați, pavajele înlocuite din centrul orașului!

Ieri, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj desfășoară activități procedurale într-un dosar penal instrumentat în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

În cauză, sunt efectuate percheziții domiciliare la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA.
Anterior, la data de 17.01.2024, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, județul Cluj, fiind ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză
, a transmis DGA Cluj.

Primele cercetări au fost făcute în urmă cu două săptămâni, când au fost reținute mai multe bunuri și acte relevante pentru acest caz.

Reprezentanții DGA au venit pentru a le furniza documente cu privire la ridicarea dalelor de pavaj de pe zona centrală, unde acum se desfășoară lucrări de reparare – amenajare a locațiilor. Le-am furnizat documentele pe care le-am reținut noi în urma comenzilor făcute de Primărie, atât în anul 2022 cât și în 2023, am ridicat dalele de pavaje uzate de pe teritoriul municipiului Turda, zona centrala. De asemenea în afara de aceste documente am eliberat și facturile și documentele justificative pentru dalele care au fost recuperate și au fost repuse în alte zone ale municipiului, la comanda primăriei, a declarat CHINTOVAN ADRIANA MARILENA, director financiar Domeniul Public Turda.

Anul trecut odată cu lucrările de modernizare ale centrului orașului se pare ca un angajat al primăriei a reușit să găsească o altă întrebuințare a pavajelor înlocuite în oraș. 

Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Turda cu funcție de conducere a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul I.P.J. Cluj. În continuare se desfășoară activități de cercetare penală în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate, a mai comunicat DGA Cluj.

Ce spune Poliția despre acest caz

În cursul dimineții de 29 ianuarie a.c., Direcția Generală Anticorupție a pus în aplicare mandate de percheziție domiciliară la doi ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Activitățile de cercetare sunt desfășurate in rem, în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.În conformitate cu prevederile legale, în funcție de evoluția anchetei, vor fi dispuse măsurile prevăzute de lege. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!

Între turdeni părerile sunt împărțite: dacă unii sunt uimiți de acest caz, pe cei mai tineri nu îi mai miră nimic. Iată ce ne-au declarat câțiva dintre ei:

Dacă le-a vândut destul de rău dacă e adevărat. Dar eu nu știu. Nu am de unde să știu asa ceva. Nu e logic, nu e normal dar se mai întâmplă în zilele noastre de toate, ce sa facem.

 
Apoi nu o procedat bine, trebuie tras la răspundere. Am auzit azi cazul ăsta, mi-a spus cineva, asta e. 


Sincer în ce stadiu este Turda și cum a fost și până acum mă așteptăm să fie cazuri de genul. Nu sunt mulțumit de oraș, nu știu de ce a fost nevoia modificărilor. Bănuiesc că sunt niște beneficii până la urmă. Între, nu știu, companii și conducere. Mă așteptăm, sincer.


Cine are mult, îi trebuie și mai mult

Ancheta continuă acum iar surse judiciare spun că cei doi polițiști vizați sunt șefii Poliției Turda și Câmpia Turzii.  

Te-ar putea interesa si

Comenteaza