FOTO | O peşteră a cărei istorie începe cu epoca pietrei și o plajă sălbatică, din inima Apusenilor

by Oana Spiru

Peștera Unguru Mare are cel mai impresionant portal din Pădurea Craiului, 32 de metri înălțime. Caverna își copleșește vizitatorii prin grandoarea spațiului subteran și prin încărcătura istorică a vestigiilor descoperite aici.

În această peşteră au fost descoperite urme ale locuirii umane încă din neolitic, epocă de care se leagă numeroase descoperiri ale unor unelte de piatră: lame cioplite, dălţi meşteşugite din piatră cioplită şi şlefuită. Uneltelor neolitice li se adaugă fragmente de vase ceramice pictate, precum şi obiecte din os cum ar fi ace şi sule folosite probabil la coaserea pieilor de animale, informeaza padureacraiului.ro

Peștera Unguru Mare se afla în judeţul Bihor, pe versantul nordic al munţilor Pădurea Craiului pe malul stâng al răului Crisul Repede pe teritoriul comunei Şuncuiuş.

În inima Apusenilor, la doi pași de Peștera Unguru Mare este și o plajă superb amenajata cu o priveliste care te duce cu gândul spre locuri expotice. În zilele căludorase plaja este plină de turiști.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

A și M 27/06/2021 - 16:43

Mai învățați și românește. Avem „priveliște”, „peisaj”, „vedere”, „cadru (natural)”, chiar și altele (cum ar fi „tablou”, tot natural) – destule. Dar trebuie să arătăm că știm „view”!

Raspunde

Comenteaza