FOTO | Magia Crăciunului în imagini pictate. Globuri făcute la Cluj-Napoca, în toată Europa și până în America

by Oana Spiru

Pandemie sau nu, magia Crăciunului și bradul împodobit nu ni le poate lua nimeni. Acest lucru este confirmat și de producătorii de globuri care spun că cererea pentru ornamentele de Crăciun a crescut anul acesta și cu 15%. Cu această ocazie, vă prezentăm un loc plin de magie, un loc simbolic pentru Cluj-Napoca, care aduce o parte din armonia Crăciunului, în fiecare an, tuturor caminelor care optează pentru podoabele sale inedite.

Fabrica de Globuri din Cluj-Napoca îmbracă în culori brazii americanilor sau ai celor din Londra ori Paris, străini care mizează pe măiestria artizanilor noștri din fabricile de la noi. Am aflat deja cum vor arăta brazii lor: americanii prefera globurile în culori vii, italienii vor avea anul acesta globuri românești cu imagini 3D, iar austriecii ornamente îmbrăcate în alb sidef.

„Pot sa spun că vom fi cu 15 la sută mai mult decât anul trecut. Ne-am revenit puțin, dar încă e departe de ce a fost acum 2 ani. Au revenit toți clienții noștri din Europa, am reluat cu America. Americanii au preferat culori clasice, globuri cu decor, mult decorate, segmentul premium, ca să spunem așa. Practic, în aceste zile se mai onoează doar comenzile pentru România, asta deoarece străinii și-au primit deja ornamentele de Crăciun”, explică producătorul Gheorghe Turcu.

Moș Crăciun vine și cu o veste buna! Pandemia nu a crescut prețul produselor, astfel globurile se pot achizionat la prețul de anul trecut.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza