Foto: Imprimarea 3D, o nouă tehnologie în curs de dezvoltare! Idei de cadouri unice!

by Bianca Baraboi

Un nou concept care pune stăpânire pe inimile românilor creativi este acela al imprimării 3D. Este o tehnologie relativ nouă, un procedeu prin care un obiect solid tridimensional, indiferent de configurație și formă, este creat prin adăugarea succesivă de straturi de material, spune Wikipedia.

Acum, în această perioadă a cadourilor, prin imprimarea 3D, se pot crea obiecte unicate și speciale. Idea ta poate deveni realitate mai repede decât ai crede.

sursa foto: 3dprint_clazastudio

Claudiu este pasionat mai nou de tot ce înseamnă această imprimare 3D. A descoperit-o dintr-o necesitate spune el, iar acum explorează piața pentru a vedea ce își doresc oamenii. Iar cel mai mult, oamenii caută cadouri speciale și unice.

R: Când ai descoperit acest procedeu?

Claudiu: Am descoperit această pasiune din nevoia unui produs care avea costuri foarte mari si se găsea în USA, și anume turnuri aeroponice pentru creșterea plantelor într-un sistem controlat, cu mai puțini dăunatori, fără pesticide, fără îngrășăminte chimice și mai sustenabil din punct de vedere al consumului de apă.

sursa foto: Z Garden

R: Ce înseamnă această imprimare 3D, explică-ne puțin.

C: Imprimarea 3D face parte din categoria unei tehnologii încă în curs de dezvoltare, această tehnologie a ajuns în punctul în care utilizează materii diferite: pe lânga plastic se poate folosi metal, ciment, ciocolata, lemn și chiar și carne. Imprimarea 3D are avantajul că poți avea o serie de produse infinite și le poți modifica ușor în dimensiuni și forme înainte de a le printa, față de procedeul clasic de injectare a plasticului care necesită crearea unei matrițe pentru fiecare produs în parte( aceste matrițe se fac din metal și au costuri mari). Eu personal în viitor cred că imprimantele 3D vor ajunge să fie în casele oamenilor precum sunt aparatele cu microunde și vom primi fisiere să ne facem produsele în loc să așteptăm să ajungă de la mii de km distanță.

sursa foto: 3dprint_clazastudio

R: De unde te inspiri, cum ajungi să faci acele modele?

C: Modelele pe care eu și mulți alții le printăm sunt create de designeri pasionați care folosesc programe mai mult sau mai puțin complicate și costisitoare pentru a crea. Aceștia își pun o parte din muncă gratuit la îndemâna oricui pe site-uri precum printables.com , thingiverse.com , cults3d.com s.a. , sau au fișiere pe care le platesti, pe platforme precum Patreon.

R: Pe ce nișă mergi acum?

C: Încă nu s-a împlinit un an de la idee la practică, acum testez apele și încerc să văd ce aș putea comercializa și ce și-ar dori oamenii de la un serviciu de printare 3D, pentru moment singurele nișe pe care le-am abordat mai mult sunt obiecte de decor și turnuri aeroponice. Iar în perioada asta sunt multe idei de cadouri, specifice perioadei.

sursa foto: 3dprint_clazastudio

Așadar dacă vă doriți cadouri unicate și speciale, e timpul să descoperiți artiștii imprimării 3D, care vă pot aduce o mare bucurie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza