FOTO Ferma de flori. Cum s-a transformat o veche fermă a satului într-o oază de relaxare pentru o întreagă comunitate

by Cristina Mihaila

La vreo 40 de km de Cluj-Napoca, între dealurile însorite ale Mănăstireniului, o fostă fermă revine la viață după ce a fost cumpărată de niște ”orășeni”. Marcela și Dorin au trăit o viață în centrul Clujului, au avut afaceri și și-au crescut copiii într-o casă din zona Cetățuiei. Ea, artist florar, el constructor. În vremea pandemiei și-au dat seama că au nevoie de liniște, de spațiu și de aer curat. Au cumpărat vechea fermă din Mănăstireni și au început să o transforme într-o oază de liniște și relaxare. Evident, nu a durat mult ca Marcela să revină la marea ei iubire: florile.

Ferma de flori îi spune acum locului, care s-a înconjurat între timp de culoare și oameni frumoși, care formează acum o adevărată comunitate. Și acolo, la țară, pe terasa cu verdeață a Marcelei și a lui Dorin, se întâmplă lucruri inedite: se fac aranjamente florale, coronițe de vară, se face schimb de sfaturi despre îngrijirea plantelor și, de ce nu, se află ultimele noutăți despre viața satului. Marcela le spune workshop-uri de relaxare, pentru că gazdele te întâmpină de fiecare dată cu o cafeluță fierbinte, cu un dulce preparat în casă și cu o limonadă răcoritoare. Tema următorului workshop este dalia, floare-vedetă la fiecare început de toamnă.

Următorul atelier are loc sâmbătă, pe 2 septembrie, de la ora 11.00 și, așa cum spuneam, va fi despre valorificarea daliei în diverse aranjamente și buchete. Ferma de flori o găsiți în Mănăstireni, chiar prima casă cum se ajunge în sat, pe dreapta. Pentru detalii și înscrieri, o găsiți și pe Facebok: Ferma de flori sau pe Instagram: Ferma de flori.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza